Guvernele lumii, tot mai interesate de utilizatorii Facebook. Câte cereri au avut autorităţile de la Chişinău către compania fondată de Mark Zuckerberg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul de la Chişinău a solicitat, în prima jumătate a anului 2015, informaţii ce vizează trei conturi din Republica Moldova de pe reţeaua de socializare Facebook.

Potrivit unui raport publicat de reţeaua de socializare, Guvernul moldovean a trimis cinci cereri de informaţii în acest sens, solicitările vizând profiluri sau conturi ale unor persoane care au legătură cu anumite cauze penale.

Compania americană publică o dată la fiecare jumătate de an statistica globală referitoare la cererile guvernelor de divulgare a informaţiilor despre conturile de pe reţeaua de socializare, precum şi la cererile de restricţionare a unui anumit conţinut care încalcă legile diferitor ţări.

Potrivit datelor publicate de către compania americană, autorităţile din Republica Moldova au obţinut de la Facebook doar 20 la sută din datele solicitate.

Acelaşi raport, referitor la România, indică faptul că autorităţile de peste Prut au trimis 25 de cereri ce vizează 70 de profiluri sau pagini şi au primit doar 28% din ce au cerut.

Interesant este faptul că Rusia a avut doar o solicitare ce vizează un singur profil sau pagină de Facebook, neexistând un feedback din partea companiei americane însă. În acelaşi timp, Rusiei i-au fost satisfăcute cererile de restricţionare a 28 de materiale ce vizează conţinutul.

Statele Unite sunt mai „fericite” în ce priveşte procentajul cererilor satisfăcute de Facebook. Compania lui Mark Zuckerberg le-a furnizat autorităţilor americane 79,85% din conţinutul a 26.579 de profiluri sau pagini vizate de 17.577 de cereri.

China nu a avut nici o cerere trimisă platformei de socializare americane în prima jumătate a anului 2015. Acest lucru ar putea fi explicat în primul rând de faptul că, deşi mulţi dintre chinezi şi-au creat prin diferite metode ilegale cont de Facebook, reţeaua de socializare este oficial interzisă în China.

În textul care însoţeşte raportul, compania americană menţionează faptul că se atestă în continuare o creştere globală a cererilor de divulgare a datelor conturilor şi de interzicere a conţinutului de pe Facebook. Astfel, în a doua jumătate a anului 2014, cota conţinutului interzis pentru violarea legilor locale a crescut cu 112%, iar cererile Guvernelor cu privire la datele de pe conturi au crescut cu 18% la nivel global.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite