Grupul Petrenco, în arest la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ggrigore Petrenco şi cei 6 membri vor fi cercetaţi la domiciliu. FOTO: Arhiva Adevărul
Ggrigore Petrenco şi cei 6 membri vor fi cercetaţi la domiciliu. FOTO: Arhiva Adevărul

Cei 7 membri ai grupului Grigore Petrenco, reţinuţi după protestul din 6 septembrie 2015, din faţa Procuraturii Generale, vor fi cercetaţi în stare de libertate.

Astăzi, 22 februarie, Judecătoria sectorului Râşcani a admis demersul deputaţilor Partidului Socialiştilor şi a decis modificarea măsurii de reprimare din arest preventiv în arest la domiciliu. Liderul PSRM, Igor Dodon, a scris pe o reţea de socializare că activiştii au fost eliberaţi sub garanţia deputaţilor socialişti, transmite IPN.

„Astăzi, 22 februarie, deţinuţii politici Grigore Petrenco, Pavel Grigorciuc, Mihail Amerberg, Alexandru Roşco, Andrei Druzi, Vladimir Jurat şi Oleg Buznea au fost eliberaţi din izolator şi plasaţi în arest la domiciliu sub garanţia deputaţilor în Parlament ai PSRM. Nu este încă o victorie deplină”, susţine Igor Dodon.

Politicianul a mai menţionat că formal, aceştia rămân în arest. Potrivit lui, arestul este  ilegal, pe motiv că activiştii au fost reţinuţi pentru o acţiune de protest paşnică. Igor Dodon mai spune că „lupta” continuă şi că PSRM va insista pe eliberare deplină a grupului Petrenco şi încetarea urmării penale.

Membrii Grupului Petrenco au fost reţinuţi pe 6 septembrie 2015 ca urmare a unui protest cu altercaţii, organizat în faţa clădirii Procuraturii Generale. Manifestanţii cereau tragerea la răspundere a politicianului Vlad Plahotniuc „pentru fărădelegile comise”. Atunci, potrivit poliţiei, protestatarii au încercat să intre cu forţa în sediul instituţiei, însă au fost împiedicaţi de forţele de ordine. În rucsacurile celor reţinuţi au fost depistate lanţuri metalice şi lacăte.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite