Fostul premier Vlad Filat rămâne în arest

0
0
Vlad Filat la Curtea de Apel FOTO Alexandru Tarlev

Avocaţii fostului premier Vlad Filat au cerut cercetarea clientului său în stare de libertate. După mai multe ore de deliberări, magistraţii Judecătoriei Buiucani au respins demersul apărării, transmite IPN.

Deputatul PLDM Tudor Deliu a declarat că a avut o întâlnire de informare cu avocaţii lui Vlad Filat în cadrul căreia, apărarea fostului premier, a comunicat că acest dosar este unul politic, deoarece nu conţine materiale care ar demonstra vinovăţia politicianului. „În speţă, rechizitoriul nu cuprinde fapte care ar demonstra că domnul Filat a săvârşit o infracţiune. Dumnealui i se impută lucruri foarte vagi. Procurorii vin cu nişte acuzaţii nefondate, de aceea, noi credem că prin intermediul avocaţilor vom obţine în continuare ca domnul Filat să fie cercetat în stare de libertate”, a declarat Tudor Deliu.

Deputatul a menţionat că a solicitat o întrevedere cu Vlad Filat, dar nu a reuşit să discute cu acesta. „Am fost la Penitenciarul nr 13, dar din varii motive ni s-a refuzat. Ni s-a spus că puteţi discuta cu orice deţinut, dar nu cu Vlad Filat. Spun că sunt nişte dispoziţii date de cineva”, a menţionat parlamentarul.

Totodată, procurorul Adriana Beţişor a declarat că astăzi a avut loc o şedinţă lucrativă în dosarul fostului premier. Potrivit ei, toate actele din dosar sunt traduse şi în limba română, deşi apărarea susţine contrariul.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri