Elevii şi studenţii din R. Moldova vor putea încheia carantina după a 7-a zi. Este necesar test negativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
femeie masca pixabay

Elevii şi studenţii care au fost în contact cu o persoană infectată cu COVID-19 vor putea încheia perioada de carantină (14 zile) mai devreme, după a şaptea zi, dacă vor prezenta un test negativ. Testul va putea fi făcut gratuit la instituţia de medicină primară. Este decizia Comisiei Naţionale Extraordinare pentru Sănătate Publică, transmite IPN.

„Conform datelor prezentate de Ministerul Educaţiei, la data de 8 octombrie, în ţară, peste 11 mii de elevi se aflau în regim de carantină. Astfel, aceşti copiii vor avea posibilitatea să revină mai rapid la studii, în scopul asigurării dreptului la învăţătură şi a dreptului la sănătate”, a notat secretara de stat a Ministerului Sănătăţii, Svetlana Nicolăescu.

Totodată, CNESP a decis că procesul de studii la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” se va desfăşura în format mixt. Mai exact, activităţile de instruire, cu excepţia cursurilor teoretice, vor fi cu prezenţă fizică. Autorităţile şi-au motivat decizia prin faptul că instituţia este un promotor activ al vaccinării şi a reuşit să atingă o acoperire vaccinală în rândul studenţilor de peste 95%, iar în cadrul personalului didactic – peste 97%.

Prevederile intră în vigoare astăzi, 11 octombrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite