Economistul Viorel Gârbu: Demisia lui Sergiu Cioclea este o noutate negativă pentru sectorul bancar din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
viorel garbu alttv.md

Demisia guvernatorului Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, este o noutate negativă pentru sectorul bancar. Guvernatorii nu se schimbă ca mănuşile, este o funcţie care durează mult timp. De această părere este expertul economic Viorel Gârbu, exprimată în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de a postul de televiziune TV8, transmite IPN.

În opinia lui, acest mesaj nu este sub nicio formă pozitiv, pentru că nu a putut apărea fără o cauză specifică, fără un context negativ, care nu suportă tărăgănarea.

„Banii iubesc tăcerea. Este nevoie de stabilitate şi continuitate”, susţine Viorel Gârbu. 

În opinia lui, schimbarea guvernatorului în perioadă preelectorală, în condiţiile în care Republica Moldova se află într-o perioadă destul de tensionată, atunci când mulţi donatori au o viziune destul de critică faţă de evoluţiile din ţară, nu este una binevenită. 

Viorel Gârbu menţionează, în acest context, că Sergiu Cioclea este unicul funcţionar de rang înalt care avea o apreciere şi un suport determinat, exprimat cu numeroase ocazii, din partea comunităţii internaţionale.

Marţi, 20 noiembrie, guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Sergiu Cioclea, şi-a anunţat demisia, din data de 30 noiembrie. Cererea a fost prezentată preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite