Echipa lui Plahotniuc a părăsit Consiliul de Administraţie al Victoriabank

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Naţională a Moldovei a aprobat noua componenţă a Consiliului de Administraţie a celei de-a doua ca mărime instituţie financiară a ţării, din care au "dispărut" toţi reprezentanţii din cadrul echipei prim-vicepreşedintelui Parlamentului, anunţă logos-press.md.

Noua componenţă a fost aleasă încă la 30 martie 2012 la Adunarea generală a acţionarilor, dar a trecut aprobarea BNM abia recent.
Astfel în afară de Victor Ţurcan, acţionar şi fondator al Victoriabank, în Consiliul de Administraţie au intrat cunoscutul milionarul Alexandr Pincevschii, directorul grupului de companii Elita-5-Altepi; Gheorghe Vaipan, director al Basvinex; Tamara Artiomenco, director al firmei Lux Proba şi acţionar al băncii; Anatolie Triteac, directorul companiei MMD şi unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa cărnii din Republica Moldova şi Aliona Timofeenco, administrator al companiei Altimeea.

Curios este că precedentul Consiliu a fost ales în noiembrie 2011 şi a activat doar câteva luni de zile. Din el au făcut parte Vaja Jashi şi Sergiu Puşcuţa, dar şi Tamara Andruşca, Eugen Baleca, Iurie Carp şi Cezara Salinschi, care au făcut parte din echipa lui Vlad Plahotniuc când au intrat în Consiliul de Administraţie al Victoriabank, notează logos-press.md.

Victor Ţurcanu l-a înlocuit pe Vlad Plahotniuc în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Victoriabank

Plahotniuc nu mai este acţionar la Victoriabank

În prezent acţionar majoritar la Victoriabank, cu 26,75%, este Generashon Financial din Olanda, al cărei proprietar, conform registrelor, este omul de afaceri Iuri Kontievski.  Victor Ţurcan, deţine 10,45%, dar împreună cu rudele - circa 25%.
Un pachet de 15,06% este deţinut de BERD, iar Alpha Bank Romania are 12,5%. Astfel oficial prim-vicepreşedintele Parlamentului nu mai este acţionar la Victoriabank

Cine sunt stăpânii băncilor din Republica Moldova

Cumnatul lui Platon, acţionar majoritar la Victoriabank

În urma atacurilor raider Victor şi Viorel Ţopa au rămas fără 35% din acţiunile Victoriabank

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite