DEJA VU Curtea Constituțională: Ion Muruianu a fost demis ILEGAL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Muruianu
Ion Muruianu

Judecătorii de la Curtea Constituțională au declarat ilegală decizia prin care Parlamentul l-a demis pe președintele Curții Supreme de Justiție.

Cazul a fost examinat la solicitarea comuniștilor, care au acuzat deputații din Alianța pentru Integrare Europeană de imixtiune în activitatea sistemului judecătoresc. „Curtea Constituțională a pus la respect majoritatea parlamentară, care a a încălcat cel puțin patru articole din Legea Supremă", a declarat juristul PCRM, Sergiu Sârbu.

Pe de altă parte, reprezentantul Parlamentului și cel al Guvernului susțin că deputații au respectat întocmai procedura prevăzută de lege, având la bază propunerea Consiliului Superior al Magistraturii. Hotărârea, care a ajuns cu viteza luminii în Legislativ, a fost însă anulată săptămâna trecută de CSJ.

Potrivit comuniștilor, Ion Muruianu ar urma să revină la cârma instanței, chiar dacă mandatul său a expirat și a fost anunțat un concurs pentru funcția vacantă. „Cei deștepți învață din greșelile altora, iar cei proști nici din propriile nu pot", a comentat Artur Reșetnicov, deputat PCRM.

Ion Muruianu a fost eliberat din funcție la începutul lui iulie, pentru că nu și-a exercitat corect atribuțiile de serviciu. El a mai fost demis o dată de parlamentarii AIE, după ce i-a numit pe jurnaliști „câini turbați periculoși pentru societate". Și atunci Curtea Constituțională a considerat demiterea ilegală, iar judecătorul s-a întors în fotoliul său de la CSJ.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite