Daniela Bodrug: Tentativa de lichidare a lui Plahotniuc nu este o farsă. Asasinarea liderului PDM este inevitabilă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN Dan Guţu
FOTO IPN Dan Guţu

Tentativa de lichidare a lui Plahotniuc nu este o farsă, este o pre-etapă care a avut două scopuri. Primul scop a fost acela de a-l înfricoşa pe Plahotniuc. Al doilea scop a fost de a urmări cum vor reacţiona organele de drept din Republica Moldova. Afirmaţia a fost făcută marţi, 11 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă, de către vicepreşedintele Mişcării Populare Antimafie Daniela Bodrug.

Potrivit Danielei Bodrug, încercarea de asasinare a lui Vlad Plahotniuc nu ar fi o înscenare, precum au vehiculat unele voci în spaţiul public de la Chişinău.

Bodrug consideră că motivul pentru care liderul PDM a devenit ţinta lumii criminale este legat de spălarea celor peste 20 de miliarde de dolari pe teritoriul Republicii Moldova în care ar fi implicat inclusiv şi Vlad Plahotniuc, pe lângă Veaceslav Platon şi FSB-ul rusesc cu care s-ar afla acum în conflict.

„Sunt mult mai mari interesele acestei confruntări care ţin şi de lumea criminală din Cecenia şi de FSB-ul rusesc, în care Plahotniuc a fost implicat şi acum este chemat de aceştia la reglare de conturi”, afirmă vicepreşedintele Mişcării populare Antimafie.

În opinia Danielei Bodrug, tentativa de lichidate a lui Vlad Plahotniuc a fost o acţiune premeditată care face parte din strategia lumii criminale de asasinare a acestuia. 

„Tentativa de lichidare a lui Plahotniuc nu este o farsă, este o pre-etapă care a avut două scopuri. Primul scop a fost de a-l înfricoşa pe Plahotniuc. De a-l destabiliza din punct de vedere psihologic. Al doilea scop a fost de urmărire a reacţiilor organelor de drept din Republica Moldova. A reacţiei societăţii, pentru ca criminalii să ştie în continuare cum să procedeze. Pentru a-şi realiza strategia de bază, lichidarea lui Plahotniuc care este inevitabilă. Noi în nenumărate rânduri am spus că Plahotniuc fie va fi lichidat în Este, fie va fi arestat în Vest”, a adăugat politicianul.

În acest context, ea s-a adresat către Plahotniuc să se predea organelor de drept americane sau române, pentru ca în încercarea lumii criminale de a-l asasina pe preşedintele PDM, să nu aibă de suferit oamenii din jurul acestuia.

„Du-te omule şi te predă autorităţilor americane, pentru a nu pune în pericol viaţa altor oameni şi din motiv că SUA are o jurisdicţie internaţională în privinţa valutei dolarului cu care ai manipulat. Sau du-te şi te predă autorităţilor româneşti, DNA-ului de la Bucureşti pentru faptul că ai mituit unele autorităţi române, pentru faptul că ai şantajat şi şantajezi personalul diplomatic de la ambasada României de la Chişinău. Du-te şi te predă pentru a ispîşi pedeapsa bine meritată şi nu pune în pericol cetăţenii din Republica Moldova”, a conchis Bodrug.

Amintim că vineri, 7 aprilie, ministrul de Interne al Ucrainei, Arsen Avakov, şi şeful Poliţiei Naţionale, Sergey Kneazev, au declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că Procuratura, Poliţia Naţională şi Poliţia de Frontieră a Ucrainei au reuşit dejucarea tentativei de omor a preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc.

Opt persoane au fost reţinute la Chişinău şi altele nouă la Kiev. Potrivit şefului Poliţiei Naţionale a Ucrainei, Serghey Kneazev, la Kiev au fost reţinuţi membrii grupării criminale care au planificat omorul lui Vlad Plahotniuc, iar la Chişinău cei care trebuiau să execute asasinarea politicianului.

Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a menţionat că cei care au comandat omorul sunt nume foarte cunoscute în Moldova, iar curând opinia publică va afla despre cine este vorba.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite