Construcţii ilegale în centrul capitalei, anunţă inspecţia în construcţii. Totul e legal, spun reprezentanţii companiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii spun că firma construieşte ilegal blocurile FOTO mdrc.gov.md
Inspectorii spun că firma construieşte ilegal blocurile FOTO mdrc.gov.md

Compania Igrix-Trans construieşte ilegal pe strada Tecuci, din Chişinău, cinci blocuri locative, inclusiv unul pe un teren ocupat abuziv, anunţă Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale (MDRC).

Specialiştii Inspecţiei de Stat în Construcţii afirmă că în luna iulie 2012 firma nominalizată a început efectuarea lucrărilor la blocul locativ A în lipsa persoanelor atestate şi a responsabililor de construcţie, ulterior în luna septembrie firma de construcţii a efectuat lucrări de betonare a structurii de rezistenţă la nivelul 4 al blocului cu încălcarea gravă a legislaţiei în domeniu.

"Verificările Inspecţiei de Stat în Construcţie (ISC) au mai scos la iveală faptul că blocurile C şi D sunt construite pe un teren ocupat abuziv, directorul firmei nu deţine un act de proprietate şi nici un document care i-ar permite efectuarea lucrărilor de construcţie. De fiecare dată, ISC a întocmit procese verbale şi a înmânat prescripţii de sistare a lucrărilor, precum şi a expediat procesele verbale în instanţa de judecată pentru a fi aplicate sancţiunile necesare“, se menţionează într-un comunicat de presă al MCDR.

Concomitent, comisia disciplinară din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor a sancţionat dirigintele de şantier şi responsabilul tehnic prin retragerea certificatelor de atestare tehnico-profesională, astfel, încît aceştia nu au dreptul de a efectua activităţi în construcţii.

Inspectorii au efectuat, astăzi, o nouă verificare la faţa locului şi au constatat că lucrările de construcţie continuă. În cazul blocului B, C şi D au fost edificate neautorizat structura de rezistenţă până la etajul 8, iar alte lucrări au loc în lipsa documentelor de execuţie.

În acest caz, a fost întocmit un proces verbal pe numele directorului firmei şi expediat în instanţa de judecată.

Arcadie Cebanu, reprezentant al Igrix-Trans respinge acuzaţiile inspectorilor şi spune că firma dispune de toate documentele, inclusiv autorizarea de începere a lucrărilor de construcţie, dar şi contracte de procurare a terenurilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite