Compania Avia Invest, amendată cu peste 17 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeroport Chisinau

Compania Avia Invest, care din 2013 administrează complexul patrimonial al Aeroportului Internaţional Chişinău, a fost amendată de Consiliul Concurenţei cu 17,48 milioane de lei pentru preluarea indirectă a controlului asupra întreprinderii Aeroport Handling SRL, fără notificarea Consiliului, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, Consiliul Concurenţei precizează că între Avia Invest SRL şi Aeroport Handling SRL, care prestează servicii de handling la sol la Aeroportul Chişinău, a avut loc „o operaţiune de concentrare economică” care nu a fost notificată Consiliului Concurenţei. Mai exact, Avia Invest SRL a preluat controlul indirect asupra întreprinderii Aeroport Handling SRL. Aceasta a avut loc în mai multe etape şi a început în mai 2014. Consiliul a constatat că controlul a fost preluat prin relaţia de dependenţă economică a Aeroport Handling SRL faţă de Avia Invest SRL.

Consiliul specifică că preluarea controlului indirect de către întreprinderea Avia Invest SRL asupra întreprinderii Aeroport Handling SRL a condus la „integrarea verticală a întreprinderilor implicate”, iar această integrare a oferit posibilitate părţii care a preluat controlul de a crea presiuni asupra unicului concurent al întreprinderii Aeroport Handling SRL pe piaţa serviciilor de handling la sol.

Cu o lună mai devreme, Plenul Consiliului Concurenţei a amendat cu peste 31 milioane de lei Compania Avia Invest SRL, din cauza neexecutării de către aceasta a unei decizii anterioare din 2020, care prevede, pe lângă amendă, şi îndeplinirea unor obligaţii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite