Chişinăul adună vedete de jazz din întreaga lume. Ciclul de concerte va dura doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concertele vor începe pe 28 octombrie Imagine/simbol blogspot.com
Concertele vor începe pe 28 octombrie Imagine/simbol blogspot.com

Artişti renumiţi de jazz din întreaga lume vor evolua în cadrul unui ciclu de concerte jazz la Chişinău şi Tiraspol. Proiectul, „Faces of Friends - jazz edition”, are drept scop promovarea acestui tip de muzică în Republica Moldova.

Potrivit organizatorilor, concertele se vor ţine o dată în lună, timp de 8 luni. La Chişinău ele vor avea loc ultima zi de luni din fiecare lună, iar la Tiraspol în ultima zi de duminică din fiecare lună. Preţul biletului va fi între 50 şi 150 de lei. Melomanii vor avea posibilitatea de a procura abonament pentru întreaga sesiune.

În cadrul unei conferinţe de presă, producătorul şi autorul proiectului, Serghei Orlov, a spus că fiecare concert va fi inedit în felul său, pentru că vor fi invitaţi artişti din diferite ţări. Concertele vor fi la Filarmonica Naţională „Serghei Luncheevici”, iar la primul concert vor fi invitaţi vedete ale jazzului din Ucraina.

Invitatul special va fi chitaristul Enver Ismailov, care este renumit prin modul său inedit de a cânta la chitară -cu 10 degete pe strună. „Fiecare artist internaţional va avea invitat un cântăreţ de jazz din Republica Moldova”, a spus Serghei Orlov. În alte 2 concerte se preconizează invitarea vedetelor de jazz din România şi Statele Unite ale Americii. Cu alte ţări abia se duc tratative.

Potrivit producătorului Corneliu Durnescu, evenimentul este în premieră în Republica Moldova, dar va avea continuitate în anii viitori. Corneliu Durnescu susţine că în toamna anului viitor va fi lansată ce-a dea doua ediţie a ciclului de concerte.

Interpretul de jazz, Alex Calancea, este de părere că un astfel de eveniment este unul extrem de necesar pentru cultura Republicii Moldova. „Prin intermediul acestui ciclu sper că vom promova acest tip de muzică care este în proces de dispariţie. Tot mai puţini tineri vor să facă jazz”, a spus Alex Calancea. Artistul este de părere că jazzul este cel mai înalt nivel care îl poate atinge un muzician şi trebuie neapărat promovat şi în Republica Moldova.

Ciclul de concerte va începe pe 28 octombrie şi se va încheia în luna mai 2015.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite