Chirtoacă vrea ridicarea maşinilor parcate neregulamentar: Este umilitor pentru poliţişti să umble cu şurubelniţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Dorin Chirtoacă a declarat luni, 30 ianuarie, în cadrul şedinţei operative a Primăriei, că vrea ca în anul 2017 să fie modificată legislaţia în aşa fel ca maşinile parcate neregulamentar să fie ridicate, iar poliţiştii să nu mai fie nevoiţi, sub formă de sancţiune, să scoată numerele de înmatriculare ale autovehicului, aşa cum se procedează în prezent.

„Am vorbit cu poliţiştii de rând care pun amenzi pentru parcare şi oprire neregulamentară. Este ridicol şi pentru ei să umble cu şurubeliniţa să scoată numerele de la maşină şi să umble cu plăcuţele de înmatriculare prin portbagajul automobilului de serviciu. Astai-i total depăşit. Este umilitor şi pentru ei. Plus la asta, nu rezolvă sub nicio formă problema. Îi pune pe ei într-o situaţie neplăcută, îi pune pe oameni într-o situaţie neghioabă că trebuie să alerge după aceea după plăcuţe tot oraşul. Cel mai grav e că nu rezolvă cu nimic problema faptul că sunt scoase plăcuţele de înmatriculare. Maşina rămâne acolo, blochează în continuare traficul, iar oamenii îşi pierd nervii că văd că maşina blochează traficul, nu dacă vede că e fără numere sau îi cu numere”, a afirmat edilul.

Chirtoacă a mai adăugat că va solicita sprijinul Guvernului şi Parlamentului în acest sens. Totodată, el menţionează că pentru început, ar trebui să fie ridicate doar maşinile de pe drumurile principale, precum Ştefan cel Mare, Alexandri, Puşkin, Bodoni. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite