Chirtoacă va solicita Parlamentului să iniţieze procedura de demitere a procurorului general

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PL, Dorin Chirtoacă, acuză Procuratura Generală de minciună şi a anunţat că va depune o solicitare la Parlament, din partea Mişcării Politice Unirea, în care va cere Parlamentului să iniţieze procedura de demitere a procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

Dorin Chirtoacă susţine că Procuratura Generală ar fi minţit luni, 18 mai, când a comunicat că nu cunoaşte cât de veridice sunt şi în ce circumstanţe au fost făcute imaginile video, publicate de deputatul Iurie Reniţă, în care apare Igor Dodon şi Vlad Plahotniuc, iar ultimul îi oferă preşedintelui o sacoşă, în care se presupune că ar fi o sumă imensă de bani.

Dorin Chirtoacă a amintit că, pe 8 iulie 2019, în ordonanţa de neîncepere a urmăririi penale în dosarul finanţării din Federaţia Rusă a Partidului Socialiştilor, procurorul de caz, Alexandru Cernei, a menţionat că procurorii au fost la sediul PDM şi în oficiul în care s-a petrecut întâlnirea dintre Dodon şi Plahotniuc, de unde au ridicat imaginile video filmate cu camera ascunsă.

Astfel, Chirtoacă afirmă că Procuratura deţine imaginile video publicate de Iurie Reniţă şi că minte atunci când anunţă că nu ştie despre existenţa şi autenticitatea acestora.

Amintim că Igor Dodon susţine că noile imagini video apărute în spaţiul public, în care Vlad Plahotniuc îi oferă o sacoşă neagră, în care se presupune că ar fi vorba despre bani, sunt trucate.

„Singurul lucru nou şi interesant este relaţia dintre unionistul Renita şi Plahotniuc, care îl foloseşte pe post de instrument politic şi de manipulare şi ii livrează imagini prelucrate. A devenit clar că Reniţă a fost o conservă oligarhică infiltrată în blocul ACUM, care mai întâi a lovit în integritatea blocului, iar acum face alte servicii pentru oligarhi”, spune Dodon.

Deputatul Iurie Reniţă a prezentat luni, 18 mai, noi imagini video de la una din întrevederile dintre Igor Dodon şi Vlad Plahotniuc, din vara anului 2019. În imagini, Vlad Plahotniuc îi oferă lui Igor Dodon o pungă neagră, în care se presupune că erau cele 700 mii de euro pe care preşedintele ţării le-ar fi cerut anterior de la Plahotniuc, la îndemnul vicepremierului rus de la cea vreme, Dmitri Kozak, pentru întreţinerea partidului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite