Cheltuielile ÎS „Calea Ferată din Moldova” vor fi optimizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO mei.gov.md
FOTO mei.gov.md

Guvernul a aprobat vineri, 13 aprilie, un proiect de lege care are drept scop optimizarea cheltuielilor Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM) şi păstrarea edificiilor staţiilor feroviare în regim conservat.

Astfel, proiectul de lege prevede modificarea şi completarea articolului 32 din Codul transportului feroviar, care se referă la staţiile de cale ferată. Potrivit ministrului Chiril Gaburici, în urma intrării în vigoare a documentului, CFM va economisi circa 20-25 milioane de lei anual. 

De asemenea, punctele feroviare de oprire vor fi deschise şi menţinute corespunzător, respectiv trenurile de pasageri vor continua oprirea în staţiile feroviare, iar angajaţii CFM vor fi transferaţi la alte staţii.

„Este important de menţionat că procesele de control şi monitorizare a traficului feroviar vor fi automatizate. Călătorii vor putea procura tichetele feroviare în tren sau prin intermediul aplicaţiilor electronice”, a explicat ministrul Economiei şi Infrastructurii.

În acelaşi timp, proiectul prevede că, în cazul în care în urma conservării staţiei feroviare va fi suspendată circulaţia trenurilor de pasageri şi în localitate nu va fi alternativă de transport public, autorităţile publice centrale în comun cu autorităţile publice locale vor fi obligate să întreprindă măsuri privind asigurarea cetăţenilor cu transport rutier.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite