Cea mai mare companie de gaze din Spania vrea să construiască centrale eoliene în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile salută această intenţie, deoarece doresc să obţină diversificarea surselor de achiziţionare a curentului electric

Gas Natural Fenosa, companie ce controlează 70% din piaţa distribuţiei de energie electrică din ţara noastră, analizează posibilitatea de a investi în instalaţii eoliene din Republica Moldova.

„Republica Moldova trebuie să aibă surse proprii de generare a energiei electrice, iar compania Gas Natural Fenosa analizează posibilitatea de a investi în instalaţii eoliene", a spus Ramon Linares, Directorul Departamentului corporativ de strategie pentru Europa şi Asia Gas Natural Fenosa în cadrul unei întrevederi cu premierul Vlad Filat.

Managerul de la compania spaniolă a specificat că datorită noilor tehnologii, energia eoliană scade în preţ cu o viteză incredibilă şi devine tot mai populară, iar „în Spania sunt zile când jumătate din energia consumată este de provenienţă eoliană".

Premierul Vlad Filat a subliniat că pentru Republica Moldova, ca şi pentru oricare altă ţară, domeniul energetic este unul foarte important, dar în cazul ţării noastre situaţia este mai complicată deoarece suntem dependenţi de import. Totodată premierul a accentuat că se doreşte diversificarea surselor de achiziţionare a curentului electric.
Gas Natural Fenosa este cea mai mare companie gazieră din Spania şi una dintre cele mai mari companii energetice din lume. Este prezentă în 25 de ţări ale lumii, cu peste 20 de mii de angajaţi, 20 de milioane de clienţi, o putere instalată de generare a energiei electrice de 18 000 MW, iar până acum a livrat peste 30 miliarde de metri cubi de gaze şi are o cifră de afaceri de 53 de miliarde de euro.
În Moldova, Gas Natural Fenosa deţine o cotă de peste 70% din piaţa distribuţiei de energie electrică. Anul trecut compania a avut o cifră de afaceri de peste trei miliarde de lei în ţara noastră.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite