Captură record de mercur, adus prin contrabandă în Moldova din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură record de mercur în Republica Moldova
Captură record de mercur în Republica Moldova

O grupare criminală a fost deconspirată în timp ce încerca să comercializeze 35 kg de mercur alb, introdus pe teritoriul Republicii Moldova prin contrabandă din Federaţia Rusă. Potrivit reprezentanţilor Procuraturii Generale, aceasta este cea mai mare captură de mercur de până acum, transmite IPN.

Trei bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 58 şi 65 de ani din Chişinău şi Cahul, au fost reţinuţi în timp ce încercau să-i vândă marfa de contrabandă unui ofiţer de investigaţii sub acoperire, contra sumei de un milion de lei.

Reţinerea a avut loc pe traseul Taraclia-Comrat. În automobilul a doi suspecţi a fost depistat un container cu mercur alb, cu valoare pe piaţa neagră între 3 şi 4 milioane de lei. Concomitent, ofiţerii de poliţie au reţinut şi un bărbat din Cahul, care a transmis complicilor săi din capitală containerul cu mercur alb. La domiciliul acestuia, au fost depistate şi ridicate mijloace băneşti în sumă de 10 mii de euro.

Procurorul interimar al municipiului Chişinău, Igor Popa, nu exclude faptul că această reţea ar putea avea mai multe ramificaţii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite