Blocul Electoral Unirea, înregistrat de CEC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Blocul Electoral Unirea a fost înregistrat de către Comisia Electorală Centrală, în vederea participării la alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie 2020. Aceasta este prima entitate politică care a fost înregistrată de CEC cu acest statut, transmite IPN.

Din Blocul Electoral Unirea sau, prescurtat, Blocul Unirea, fac parte: Partidul Liberal (PL) condus de Dorin Chirtoacă, Partidul Naţional Liberal (PNL) condus preşedintele interimar Ion Calmîc, Partidul Politic Partidul Popular Românesc (PPR) condus Tatiana Potîng şi Partidul Politic Uniunea Salvaţi Basarabia (USB) condus de Valeriu Munteanu.

În baza acordului de constituire, a fost format Biroul electoral al Blocului Electoral Unirea, format din 12 membri, dintre care cei patru copreşedinţi ai mişcării politice: Dorin Chirtoacă, Ion Calmîc, Tatiana Potîng şi Valeriu Munteanu. Copreşedinţii sunt împuterniciţi să reprezinte Blocul în relaţiile cu autorităţile publice, inclusiv organele electorale şi în relaţiile cu alte persoane fizice şi juridice. Consiliul politic a fost împuternicit să desemneze candidatul la funcţia de preşedinte şi să-l retragă în condiţiile legii.

CEC a aprobat şi simbolul electoral al Blocului, care este reprezentat de imaginea schematică a României Mari în care este încadrat cuvântul „UNIREA”, fără dreptul de a folosi simbolul în buletinele de vot, prevederea fiind atribuită candidatului desemnat la prezidenţiale.

Mişcarea Politică Unirea a fost a fost creată la mijlocul lunii ianuarie 2020.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite