BILANȚ / Premieră fotbalistică în Divizia Națională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediția a XX-a a Campionatului de fotbal al Moldovei s-a încheiat cu multe rezultate neașteptate, înregistrate de echipe de top. După zece ani de pauză, echipa de fotbal Dacia Chișinău a readus titlul în Capitală, iar Sheriff s-a clasat pe locul doi.

Divizia Naţională de fotbal a fost animată substanţial în actuala stagiune fotbalistică. Nu mai puţin de şapte echipe bine pregătite şi cu loturi calitative de jucători s-au angajat în lupta pentru locurile premiante ale turneului. Aceste poziţii le deschid „porţile" spre cupele europene intercluburi.

Competiţiile de acest gen nu generează doar un profit financiar, dar reprezintă şi piste oportune de transfer în străinătate pentru jucătorii talentaţi.

Dacia şi Sheriff îşi asiguraseră primele poziţii în clasament cu două etape înainte de final, iar pentru locul trei concurau patru echipe simultan - Milsami Orhei, Zimbru Chişinău, Iskra-Stal Râbniţa şi Olimpia Bălţi. Debutanta competiţiei, echipa „vulturilor" orheieni, avea nevoie de un rezultat de egalitate în ultimul meci al turneului jucat cu FC Costuleni, pentru a-şi asigura locul trei în clasament. Discipolii lui Ştefan Stoica au învins însă cu 3-0 şi se pot pregăti liniştiţi de primele meciuri în preliminariile Europa League.

SPECTACOL DE „BRONZ" LA ORHEI

Cucerirea medaliilor de bronz după un an de la fondarea echipei Milsami reprezintă o premieră în fotbalul autohton. După încheierea partidei cu FC Costuleni, suporterii şi jucătorii orheieni au sărbătorit împreună succesul echipei. Titlul suprem obţinut de Dacia de asemenea reprezintă o performanţă în premieră, la nivel de club. În afară de Sheriff, nimeni nu mai obţinuse victoria în campionat până în prezent, iar „lupii galbeni" au primit prentru prima dată medaliile de aur. Succesul chişinăuienilor a generat şi atenţia autorităţilor, distincţiile fiind înmânate campionilor de însuşi prim-ministrul Vlad Filat.

În actuala ediţie de campionat a dezamăgit, din nou, cea mai iubită echipă din Moldova, Zimbru Chişinău. În pofida unui joc foarte bun pe final de sezon (au obţinut trei victorii consecutive în ultimele etape), discipolii lui Ivan Tabanov nu au mai reuşit să prindă „expresul" spre Europa, încheind campionatul pe locul patru.

Ultima foaie în preliminariile Europa League se va juca în finala Cupei Moldovei, care va opune formaţiile Olimpia şi Iskra-Stal, joi seara, într-un meci care va avea loc pe stadionul Zimbru. În premieră absolută, finala Cupei nu va avea protagoniste de la Chişinău şi Tiraspol. Toate echipele care ne vor reprezenta în cluburile europene au deja bifate meciuri internaţionale oficiale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite