Presa din Transnistria susţine că mai mulţi locuitori părăsesc regiunea. Chişinăul neagă informaţiile FOTO

0
0
x

Mai mulţi locuitori ai Transnistriei ar fi fost surprinşi părăsind regiunea, marţi dimineaţă, pe fundalul exploziilor din Tiraspol şi Grigoriopol. La toate punctele administrative de control, zeci de maşini au format cozi, a anunţat presa din regiune. De cealaltă parte, Chişinăul neagă aceste informaţii.

„Serviciul Vamal al Republicii Moldova vine cu precizări referitor la situaţia în posturile vamale interne de control (PVIC), controlate de către autorităţile Republicii Moldova. Astăzi, 26 aprilie curent, în posturile vamale interne de control: 2210: Sănătăuca pod (PVIC), 2220: Rezina pod (PVIC), 2230: Molovata (PVIC), 2240: Criuleni 14, 18 (PVIC),  2250: Vadul lui Vodă (PVIC), 2260: Gura Bâcului (PVIC), 2270: Hîrbovăţ (PVIC), 2280: Hagimus (PVIC) şi 2290: Răscăieţi (PVIC), nu a fost şi nu este înregistrat flux de mijloace de transport”, se spune în comunicat.

x
x

Preşedintele Maia Sandu a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Securitate în contextul exploziilor din Transnistria.

Amintim că marţi, 26 aprilie, s-au produs noi explozii în oraşul Grigoriopol din regiunea transnistreană. Două antene de telecomunicaţii au fost afectate, anunţă aşa-zisul departament de Interne de la Tiraspol, citat de Unimedia.info.

Precizăm că, în seara zilei de luni, 25 aprilie, la sediul aşa-zisului Minister de Securitate (MGB) de la Tiraspol s-au produs mai multe explozii. 

Biroul politici de reintegrare şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu atacul la sediul „structurii de securitate” de la Tiraspol. Potrivit Biroului, scopul incidentului e „de a crea pretextele pentru tensionarea situaţiei de securitate în regiunea transnistreană, necontrolată de autorităţile constituţionale”. Poziţia Chişinăului faţă de exploziile produse la Tiraspol luni seara este formulată într-un comentariu al Biroului, citat de IPN.

Ministerul Apărării al Ucrainei susţine că explozia în sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, aşa-zisul MGB este „o acţiune provocatoare organizată de serviciile speciale ruseşti”, transmite TV8.

Luni, 25 aprilie, viceministrul rus de externe, Andrei Rudenko, a declarat că Rusia nu vede niciun risc în regiunea separatistă a Republicii Moldova şi doreşte o soluţionare paşnică a situaţiei din stânga Nistrului. Declaraţiile oficialului rus au venit după cele ale unui reprezentant al armatei Federaţiei Ruse, potrivit căruia unul dintre scopurile fazei actuale a războiului ruso-ucrainean este să se asigure un coridor „până în Transnistria”, invocând „dovezi că populaţia vorbitoare de limbă rusă este oprimată”.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri