Autorităţile anunţă că prima zăpadă nu a creat probleme de trafic pe drumuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ninsorile au pus stăpânire pe întreaga regiune
Ninsorile au pus stăpânire pe întreaga regiune

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor  din Republica Moldova informează  că pe toate drumurile naţionale şi locale circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă.

BodyPotrivit informaţiilor oferite de Administraţia de Stat a Drumurilor, pentru curăţarea drumurilor şi eliminarea riscului de accidente au fost implicate în total  46 de utilaje pentru distribuirea materialului antiderapant, 7 încărcătoare, 7 greidere şi 130 de muncitori.

Grosimea stratului de zăpadă ajunge la 10 centimetri

În raioanele de nord ale republicii stratul de zăpadă de pe carosabil măsoară  între 5 -10 centimetri. Autorităţile spun că până la primele orele ale dimineţii principalele drumuri naţionale au fost curăţate şi efectuate lucrări de distribuire a materialului antiderapant, după care s-a intervenit şi pe drumurile locale.
În acest context, participanţii la trafic sunt sfătuiţi să îşi echipeze maşinele cu cauciucuri de iarnă. Totodată , precizam că toate drumurile naţionale sunt patrulate în regim non- stop de echipele Administraţiei de Stat a Drumurilor pentru a interveni în caz de necesitate. De asemenea, conducătorii auto pot apela la orice oră, linia fierbinte a Administraţiei de Stat a Drumurilor 022 74 89 61.
Pentru perioada de iarnă 2012-2013, sunt depozitate 80.000 tone de material antiderapant.

Pericol de gheţuş

Meteorologii au emis cod galben de precipitaţii abundente, care vor cădea pe parcursul acestei zile pe arii extinse, îndeosebi sub formă de lapoviţă şi zăpadă. Totodată pe drumuri va fi gheţuş.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite