A fost solicitată extinderea perioadei de acordare a creditului polonez de 100 de milioane de euro

0
0
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Vicepreşedintele Parlamentului, Liliana Palihovici, a solicitat autorităţilor poloneze examinarea posibilităţii de a extinde perioada de acordare a creditului destinat dezvoltării sectorului agro-industrial din Moldova, în valoare de 100 de milioane de euro. În perioada 30-31 august, oficiala a participat la Summitul preşedinţilor parlamentelor din ţările din Europa Centrală şi de Sud-Est, care s-a desfăşurat la Varşovia.

Într-un comunicat de presă remis de legislativ se menţionează că vicepreşedinta Parlamentului a exprimat gratitudine autorităţilor din Polonia pentru susţinerea parcursului european al Republicii Moldova, inclusiv pentru sprijinul financiar acordat Republicii Moldova în cadrul Programului de Asistenţă pentru Dezvoltare, care reprezintă un suport real pentru continuarea reformelor de modernizare a ţării.

În acest context Liliana Palihovici a solicitat autorităţilor poloneze examinarea posibilităţii de a extinde perioada de acordare a creditului de 100 de milioane de euro, astfel încât să fie asigurată asimilarea eficientă a fondurilor disponibile. Totodată, oficiala a menţionat faptul că Republica Moldova mizează în continuare pe sprijinul Poloniei atât la nivel bilateral, cât şi în contextul Parteneriatului Estic.

Principalele subiecte abordate în cadrul reuniunii vizează chestiuni de interes comun pentru statele participante la eveniment, în mod special viitorul Uniunii Europene, sprijinul pe care UE îl poate oferi ţărilor din vecinătate, aspecte privind migraţia şi securitatea regională.

În marja evenimentului, Liliana Palihovici a avut o întrevedere cu vicemareşalul Seimului polonez, Ryszard Terlecki. În cadrul discuţiilor au fost abordate subiecte privind extinderea şi dinamizarea relaţiilor de cooperare între cele două legislative. Liliana Palihovici a remarcat importanţa consolidării relaţiilor interparlamentare moldo-polone, în special valorificarea potenţialului cooperare pe platforma Adunării Parlamentare Republica Polonia-Republica Moldova.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri