Zi sângeroasă la Bagdad. Cel puţin 63 de persoane au fost ucise şi peste 100 rănite în trei atentate, dintre care unul revendicat de Statul Islamic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 63 de oameni au fost ucişi şi alţi peste 100 au fost răniţi marţi, în trei atacuri comise la Bagdad, într-una dintre cele mai sângeroase zile de anul acesta din capitala Irakului, au declarat surse din poliţie şi medicale citate de Reuters, care precizează că unul dintre atentate a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Statul Islamic a revendicat unul dintre atentate, produs în districtul şiit al-Shaab, din nordul Bagdadului, soldat cu 38 de morţi şi peste 70 de răniţi.

O maşină-capcană a explodat marţi şi în districtul şiit Sadr City, provocând moartea a 19 persoane şi rănirea altor 17.

Un al treilea atac, tot cu maşină-capcană, s-a produs în carterul al-Rasheed, cu populaţie mixtă, sunnită şi şiită, s-a soldat cu şase morţi şi 21 de răniţi.

Organizaţia jihadistă Statul Islamic a revendicat o serie de atentate, la Bagdad şi în apropiere de capitala irakiană, soldate cu peste 100 de morţi în decurs de o săptămână.

Cel puţin 94 de persoane au fost ucise, în trei atacuri cu maşină-capcană, la Bagdad, pe 11 mai, considerată ziua cea mai sângeroasă din acest an în capitala irakiană.

Statul Islamic a cucerit bucăţi vaste din teritoriul irakian în 2014. Între timp, forţele irakiene, susţinute de atacuri aeriene ale coaliţiei internaţionale antijihadiste, conduse de americani, au preluat controlul asupra mai multor oraşe, inclusiv Tikrit şi Ramadi, situate la nord, respectiv la vest de Bagdad.

Însă jihadiştii continuă să deţină controlul asupra unor bastioane, inclusiv asupra oraşului Mosul, al doilea ca mărime din Irak, şi şi-au păstrat capacitatea de a ataca Bagdadul sau alte zone din ţară.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite