Vladimir Putin, întâlnire cu Bashar al-Assad, în cadrul unei vizite-surpriză în Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin s-a intalnit cu Bashar al-Assad pe 7 ianuarie FOTO AFP
Vladimir Putin s-a intalnit cu Bashar al-Assad pe 7 ianuarie FOTO AFP

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu omologul său sirian Bashar al-Assad, marţi, la Damasc, marcând a doua vizită a liderului de la Kremlin în Siria, de când Moscova a intervenit decisiv de partea preşedintelui sirian într-un război civil, notează Reuters.

Vizita are loc în contextul unor tensiuni regionale în creştere, celălalt aliat important al lui Assad, Iranul, promiţând că va lua măsuri de retorsiune împotriva Statelor Unite, ca urmare a uciderii generalului Qassem Soleimani. 

Soleimani, care a fost una dintre figurile-cheie în războiul civil din Siria, ca arhitect al operaţiunilor militare iraniene în Orientul Mijlociu, tocmai de întorsese în Irak, din Siria, atunci când a fost ucis de către o dronă americană, vineri, în apropiere de aeroportul din Bagdad.

Susţinerea rusă şi iraniană l-a ajutat pe Assad să recâştige aproape tot teritoriul de la rebelii care au încercat să-l îndepărteze de la putere în timpul războiului civil care a început acum aproape nouă ani.

Putin i-a spus lui Assad că au trebuit făcute multe lucruri pentru a restaura suveranitatea Siriei, în timp ce Assad i-a mulţumit liderului rus pentru ajutorul său în restabilirea vieţii paşnice în Siria, a transmis agenţia rusă de presă Interfax, citând Kremlinul. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite