VIDEO Câteva înregistrări în care apare un membru important al regimului Saddam Hussein stârnesc rumoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe înregistrări apărute sâmbătă pe internet îl prezintă pe Ezzat Ibrahim al-Douri luând în derâdere actuala conducere a Irakului, relevă CNN. Al-Douri, aflat încă în libertate, este considerat cel mai important membru al regimului lui Saddam Hussein.

Al-Douri, despre care Statele Unite susţin că a ajutat financiar insurgenţa sunnită din Irak, a fost „regele în cărţile de joc" folosite de militarii americani după invazia din 2003 pentru a-i identifica pe cei mai importanți oficiali ai regimului, comentează sursa citată.

Comandant militar şi vicepreşedinte în regimul sunnit al lui Saddam Hussein, acesta a fost văzut ultima dată într-o scurtă înregistrare video după invadarea Irakului, notează Mediafax.

În înregistrarea postată pe YouTube, bărbatul care pretinde că este al-Douri poartă o uniformă militară kaki şi stă aşezat la un birou având în spate un steag irakian.

El ia în derâdere Guvernul irakian dominat de şiiţi şi condus de premierul Nuri al-Maliki, în timp ce descrie ceea ce el consideră a fi „amestecul ţării vecine Iran". El susţine că au trecut nouă ani de la invadarea Irakului, iar acesta este în continuare în pericol. „Toată lumea poate auzi sunetul pericolului care se repetă zilnic şi ameninţă ţara", a declarat el.

Înregistrările au fost postate la aniversarea a 65 de ani de la înfiinţarea Partidului Socialist Arab Baas în Siria, care a oferit ulterior bazele politice ale Partidului Baas din Irak, în prezent scos în afara legii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite