UPDATE VIDEO Tragedie în Camerun. Cel puţin 70 de morţi şi 600 de răniţi după deraierea unui tren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentul a avut loc în apropierea localităţii Eseka, între Yaounde şi Douala FOTO Stringer/AFP
Accidentul a avut loc în apropierea localităţii Eseka, între Yaounde şi Douala FOTO Stringer/AFP

Preşedintele camerunez a anunţat sâmbătă după-amiază că peste 70 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte aproximativ 600 au fost rănite, după ce un tren a deraiat în timpul unei curse între Yaounde şi Doula. Bilanţul anterior vorbea despre cel puţin 55 de morţi, informează Reuters.

”Condoleanţele mele se îndreaptă spre familiile îndoliate după ce un tren al companiei Camrail a deraiat în apropiere de Eseka. Peste 70 de pasageri au murit, iar 600 au fost răniţi în acest accident. Am cerut executivului să-i asiste complet pe supravieţuitori, în timp ce anchetatorii încearcă să determine cauzele ce au dus la deraierea trenului”, a declarat preşedintele Paul Biya.

Trenul pornise cu doar câteva ore înainte din capitala Yaounde cu destinaţia Doula. Vagoanele erau supraaglomerate din cauza unui blocaj în traficul rutier dintre cele două oraşe, iar trenul a ieşit de pe şine înainte de intrarea în localitatea Eseka.

Bilanţul, provizoriu deocamdată, a fost anunţat de ministrul camerunez al Transporturilor, Edgar Alain Mebo Ngo'o.

„Cauza accidentului nu este clară“, a declarat ministrul. Acesta a precizat că o parte dintre persoanele rănite sunt internate în stare critică.

„Echipele de intervenţie şi de securitate au fost mobilizate la faţa locului“, potrivit companiei Camrail.

Trenul a deraiat la aproximativ 200 de kilometri de capitala Yaounde. Acesta era supraaglomerat, după ce un pod s-a prăbuşit din cauza precipitaţiilor abundente pe drumul dintre Yaounde şi Doula. Prăbuşirea podului a dus la paralizarea traficului rutier şi la supraaglomerarea celui feroviar.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite