Un jurnalist rus este cercetat pentru „relatări false”, după ce a scris despre bombardamentele din Mariupol

0
0
Maternitatea din Mariupol bombardată FOTO Profimedia
Maternitatea din Mariupol bombardată FOTO Profimedia

Procurorii ruşi au anunţat marţi că au deschis dosar penal pe numele unui cunoscut jurnalist care că a afirmat că armata Moscovei a bombardat în mod deliberat o maternitate din oraşul ucrainean asediat Mariupol, relatează publicaţia independentă The Moscow Times.

Alexander Nevzorov de 63 de ani este primul reporter politic şi comentator proeminent care e cercetat pentru răspândirea de informaţii „false” despre armata rusă în conformitate cu noua legislaţie, introdusă după ce preşedintele Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina pe 24 februarie.

Anunţul Comitetului de Investigaţie a venit în cea de-a 27-a zi a ceea ce Moscova numeşte „operaţiune militară specială” în Ucraina, un război care a provocat mii de decese şi a strămutat aproximativ 10 milioane de oameni. „Nevzorov a publicat informaţii false despre bombardarea de către forţele armate ale Rusiei a unei maternităţi din oraşul Mariupol”, se arată într-un comunicat.

„Relatările au fost însoţite de fotografii neconforme cu realitatea ale civililor afectaţi de bombardamente”, au spus anchetatorii, adăugând că imaginile au fost publicate pentru prima dată de presa ucraineană.

Nevzorov este jurnalist şi fost membru al parlamentului. Anchetatorii cred că acesta nu se află în Rusia. 

Vă mai recomandăm:

De ce are nevoie Putin de luptători ceceni în războiul din Ucraina. Impasul lui Ramzan Kadîrov

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite