Un iranian care sărbătorea înfrângerea naționalei la CM a fost împușcat în cap de forțele de securitate

0
Publicat:

Bărbatul de 27 de ani ieșise în stradă să sărbătorească înfrângerea Iranului la Cupa Mondială de Fotbal din Qatar.

Mehran Samak, în vârstă de 27 de ani, a fost ucis în Iran FOTO: edition.cnn.com
Mehran Samak, în vârstă de 27 de ani, a fost ucis în Iran FOTO: edition.cnn.com

Un bărbat a fost ucis de forțele de securitate în nordul Iranului, în timp ce protestatarii antiguvernamentali sărbătoreau public eliminarea echipei naționale de fotbal de la Cupa Mondială, potrivit bbc.com.

Iran Human Rights a relatat că personalul de securitate l-a împușcat și ucis pe Mehran Samak, în vârstă de 27 de ani, când acesta a claxonat marți seară în orașul Bandar Anzali, situat la Marea Caspică, pentru a sărbători înfrângerea echipei de fotbal iraniene.

BBC Persian a obținut o înregistrare video care arată înmormântarea lui Samak miercuri dimineață. Cei care îl jelesc pot fi auziți scandând "Voi sunteți mizeria, voi sunteți imorali, eu sunt o femeie liberă" - un slogan folosit frecvent în timpul protestelor.

Forțele de securitate iraniene au negat că au ucis protestatari pașnici.

Cu toate acestea, activiștii de opoziție au postat videoclipuri care arată cum forțele de securitate au deschis focul asupra oamenilor în orașul Behbahan din sud-vestul țării în timpul nopții și au bătut o femeie în Qazvin, la sud de Bandar Anzali.

Alte videoclipuri au arătat bărbați și femei care sărbătoreau eliminarea de la Cupa Mondială la Teheran și în mai multe orașe din nord-vestul predominant kurd al țării.

Zeci de protestatari ar fi fost uciși în ultimele săptămâni în această țară, în timp ce forțele de securitate și-au intensificat represiunea.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite