Un incendiu a izbucnit la o bază militară americană din Siria după un atac cu rachetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Canalul de televiziune Al-Hadath nu a oferit date despre existența unor morți și răniți.

Explozie în Siria. Foto: Arhiva Adevărul
Explozie în Siria. Foto: Arhiva Adevărul

Incendiul a izbucnit la o bază militară americană din Siria, care a fost atacată sâmbătă cu rachete, a transmis  canalul de televiziune Al-Hadath, care emite din Dubai.

Potrivit acestuia, una dintre rachete a lovit heliportul, lângă care se afla un rezervor de combustibil, și drept urmare, s-a produs aprinderea. Nu sunt date date despre morții și răniții din rândul personalului militar american.

Al-Hadath a raportat că o instalație militară situată în apropierea câmpului petrolier El Omar a fost alertată. Trupele de la o bază americană din apropiere de zăcământul de gaz Koniko au fost, de asemenea, puse în alertă maximă.

Postul TV susține că lovitura cu rachetă a fost efectuată de formațiuni șiite pro-iraniene, care sunt staționate în provincia Deir ez-Zor și luptă de partea armatei siriene. Înainte de bombardare, o dronă a fost doborâtă pe cer deasupra bazei, făcând un zbor de recunoaștere.

Atacurile asupra bazelor americane din nord-estul Siriei au devenit mai frecvente după ce drone necunoscute au atacat un convoi cu arme și produse petroliere iraniene în regiunea Bu-Kemal, la granița cu Irakul, pe 29 ianuarie. Atunci, zeci de luptători șiiți au fost uciși și șase camioane cu combustibil au fost distruse. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite