Un iaht este în centrul celui mai costisitor divorţ din istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un iaht estimat la 540 de milioane de dolari şi confiscat temporar de autorităţile din Emiratele Arabe Unite este în centrul celui mai costisitor divorţ din istorie, relatează Reuters.

Documente depuse în instanţă arată că trustul familial al miliardarului rus Farkad Ahmedov a câştigat dreptul de a face apel, marţi, la decizia de confiscare a iahtului „Luna“, o navă cu nouă punţi, două heliporturi şi cea mai mare piscină din lume amenajată vreodată pe un iaht de lux.

Tribunalul Centrului Financiar Internaţional Dubai (DIFC) a permis trustului lui Ahmedov, Straight Establishment, să facă apel şi să solicite eliberarea navei de către autorităţi, conform unor documente consultate de Reuters.

Un tribunal din Marea Britanie a decis că Farkad Ahmedov, un mogul din industria de petrol şi gaze, datorează 453,6 milioane de lire sterline (567 milioane de dolari) fostei sale soţii, Tatiana Mihavilovna Ahmedova, în urma unui proces de divorţ considerat de presa britanică drept unul dintre cele mai costisitoare din lume.

Imagine indisponibilă

Tatiana şi Farkad Ahmedov FOTO The Times

Forbes estimează averea netă a lui Farkad Ahmetov la 1,4 miliarde de dolari. În august anul trecut, Departamentul Trezoreriei din Statele Unite l-a plasat pe lista sa cu sancţiuni pentru sprijinirea acţiunilor regimului Putin.

Agenţi care au acţionat în numele instanţei din Marea Britanie au depus o petiţie la DIFC pentru a prelua controlul asupra iahtului, scrie un cotidian din Dubai, Gulf News, în timp ce avocaţii Tatianei Ahmedova încearcă să identifice bunurile deţinute de fostul ei soţ pe plan global, pentru ca ea să poată să primească plăţi eşalonate în urma divorţului.

Iahtul Luna a fost construit în 2010 pentru multimiliardarul rus Roman Abramovici. Acesta din urmă l-a vândut lui Ahmedov în 2014.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite