Un distrugător american a fost avariat în urma unei coliziuni cu un vas de marfă filipinez. Un rănit şi şapte membri ai echipajului sunt daţi dispăruţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii marinei militare americane au anunţat că un distrugător american, USS Fitzgerald, s-a ciocnit de un vas de marfă sub pavilion filipinez în sud-vest de Yokosuka, Japonia, în mijlocul nopţii şi că un marinar american este evacuat pentru îngrijiri medicale de către paza de coastă niponă.

În comunicatul de presă al marinei militare americane se afirmă că distrugătorul USS Fitzerald s-a ciocnit cu un vas de marfă, ACX Crystal - cu un deplasament de 29,000 tone şi 222m lungime, în jurul orei locale 2.30, la aproximativ 56 de mile nautice SV de portul Yokosuka.

În comunicat se mai precizează că, din cauza avariilor suferite, distrugătorul a suferit o serie de inundaţii la bord, dar că însemnătatea completă a avariilor nu este încă cunoscută şi că rănile suferite de membrii echipajului nu au fost aflate încă.

Informaţiile din presa niponă preluate, şi preluate de către Associated Press, susţin că 7 membrii ai echipajului sunt daţi dispăruţi. 

Oficialii marinei militare au confirmat această informaţie, informând de asemenea că şi căpitanul distrugătorului a fost rănit în acest incident.

Reprezentanţii marinei americane au declarat că USS Fitzgerald nu se află în pericol, „doar propulsia sa fiind limitată în prezent”. Informaţiile din presă sugerează că trei compartimente ale distrugătorului ar fi inundate.

„USS Fitzgerald a suferit avarii la tribord, deasupra şi sub linia de plutire”, se arată în comunicatul marinei militare americane.

Oficialii americani au anunţat că nava se îndreaptă spre portul Yokosuka cu o viteză de 3 noduri şi că va acosta în câteva ore. Aceştia au confirmat că un membru al echipajului a fost evacuat de către un elicopter al pazei de coastă a Japoniei.

Distrugătorul USS Fitzgerald are 154 metri lungime şi un echipaj de 330 marinari, operând din  portul Yokosuka, aparţinând Flotei a 7-a a marinei militare americane, parte a grupului expediţionar USS Ronald Reagan ce a efectuat exerciţii în apropierea Peninsulei Coreene împreună cu portavionul USS Carl Vinson.

Amiralul în rezervă John Kirby a declarat pentru CNN că astfel de incidente sunt extrem de rare. „Incidentele în care navele de război intră în coliziune cu alte nave, inclusiv vase de pescuit, sunt extrem de rare, în special datorită faptului că acestea au sisteme de radar puternice şi membrii ai echipajului ce au obligaţia de a asigura securitatea vasului. Este incredibil că o astfel de coliziune, cu un astfle de vas uriaş, s-a putut întâmpla”, a declarat acesta.

Imagini ale avariilor suferite de USS Fitzgerald surprinse de paza de coastă niponă.

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite