Un bărbat a încercat să treacă granița cu 6 ouă Kinder pline de cocaină. Unde le-a ascuns

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un irlandez în vârstă de 28 de ani riscă până la 25 de ani de închisoare, după ce a înghițit șase ouă Kinder Surprise pline cu cocaină, în încercarea de a intra cu drogurile în Australia.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Bărbatul a fost transportat la spital pentru o tomografie computerizată după ce a fost oprit de către Australian Border Force (ABF) pe Aeroportul Internațional din Melbourne, la 28 decembrie, când bagajul său ar fi dat un rezultat pozitiv pentru prezența cocainei, potrivit unui comunicat de presă emis miercuri de ABF și Poliția Federală Australiană (AFP). 

Bărbatul a eliminat ulterior capsulele care conțineau 120 de grame de cocaină, precizează comunicatul de presă, citat de CNN. 

Oficialii l-au acuzat pe bărbat de importul unei cantități comercializabile de drog.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru a se prezenta la 27 martie pentru o mențiune de internare - o audiere preliminară în cadrul căreia un magistrat va decide dacă există suficiente probe pentru a susține o condamnare pentru infracțiunea imputată. 

„Contrabanda cu droguri pe plan intern este o idioțenie - există riscul real ca ceva să meargă prost, ceea ce ar putea duce la o supradoză de droguri potențial fatală sau la deteriorarea permanentă a organelor interne”, a declarat Chris Salmon, detectiv inspector interimar al AFP, în comunicat.

Salmon a adăugat că arestarea a arătat limitele extreme la care ajung unele persoane pentru a evita, se presupune, detectarea la frontieră.

„Nu merită să vă riscați sănătatea încercând să transportați droguri pe plan intern în țara noastră, deoarece ofițerii ABF sunt foarte bine pregătiți în materie de detectare și se vor asigura că veți fi opriți la frontieră”, a adăugat Ian Beasant, comisarul interimar al ABF pentru călătorii aviare.

Pedeapsa maximă pentru această infracțiune în Australia este de 25 de ani de închisoare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite