Urme de droguri găsite după petrecerile fostului premier britanic Liz Truss

0
Publicat:

Urme ale unui drog suspectat ca fiind cocaină au fost găsite într-o reședință guvernamentală, după petreceri la care au participat Liz Truss și aliații săi politici, relatează The Guardian.

Liz Truss, fost premier britanic FOTO: EPA-EFE
Liz Truss, fost premier britanic FOTO: EPA-EFE

Pulberea albă a fost descoperită la proprietatea Chevening vara trecută, în zilele dinaintea câștigării de către Truss a concursului pentru conducerea conservatoare și să devină prim-ministru, potrivit unor surse.

Un membru al personalului a afirmat că a testat pulberea cu ajutorul unui tampon care își schimbă culoarea atunci când intră în contact cu cocaina, iar acesta a indicat că drogul era prezent.

Posesia de cocaină este o infracțiune penală care poate duce la o pedeapsă cu închisoarea de până la șapte ani sau la o amendă uriașă.

În iulie, guvernul a lansat o nouă campanie de reprimare a consumatorilor ocazionali de droguri, anunțând că pașapoartele acestora ar putea fi confiscate.

Surse separate au descris că au mai fost găsite urme ale unor depozite similare în birourile de la Downing Street nr. 10 după două petreceri de retragere organizate pe vremea când Boris Johnson era prim-ministru.

Personalul care lucrează la Chevening susține că, în două rânduri, a găsit urme de cocaină pe o măsuță laterală dintr-o sală de jocuri cu o masă de biliard, după nopți în care Truss era cunoscută ca fiind invitată la casa de la țară din Kent, un refugiu pentru miniștrii de externe.

Truss, pe atunci ministru de externe, a găzduit o reuniune la casa din secolul al XVII-lea, în weekendul 19-21 august, în timp ce campania sa electorală era în plină desfășurare. O altă adunare a avut loc în weekendul 2-4 septembrie. O serie de aliați politici au fost prezenți în ambele weekenduri.

Chevening este o casă de vacanță amplasată pe 3.000 de hectare. Utilizarea conacului de 115 camere este în mod tradițional acordată secretarului de stat pentru afaceri externe, iar întreținerea acestuia este finanțată de un fond înființat printr-o lege a parlamentului.

O persoană din interior a declarat că cocaina a fost folosită pe scară largă în Whitehall și în proprietățile parlamentare și a afirmat că unii dintre aliații politici ai lui Truss au folosit-o.

Nu există nicio sugestie că Truss sau Johnson ar fi consumat ei înșiși droguri sau că ar fi știut dacă erau folosite sau prezente droguri. The Guardian nu a fost informat cine a fost responsabil pentru presupusele depozite de pulbere albă.

.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite