Un atentat sinucigaş cu maşină capcană s-a soldat cu şase morţi în Irak

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un atentat sinucigaş cu maşină capcană care viza militanţi anti-Al-Qaida s-a soldat cu moartea a şase persoane, printre care două femei, şi a rănit alte 22 vineri în vestul Irakului, conform unor surse medicale şi de securitate, citate de AFP.

Atacul kamikaze a vizat casa lui Rabah al-Bahiya un membru al Sahwa, o miliţie care luptă împotriva Al-Qaida, în cartierul al-Malaab din Ramadi, capitala provinciei al-Anbar, cu populaţie majoritar sunnită, scrie Mediafax.

Deflagraţia s-a soldat cu şase morţi şi 22 de răniţi, conform unui ofiţer al poliţiei din Ramadi şi a unei surse anonime de la spitalul din oraş care a confirmat că au primit rămăşiţele victimelor precum şi răniţii.

Rabah al-Bahiya nu se afla acasă în momentul atentatului.

Formată în 2006 de şefii triburilor din regiunile sunnite, Sahwa au reuşit să alunge majoritatea insurgenţilor aparţinând Al-Qaida, însă aceştia din urmă realizează des operaţiuni de represalii.

Violenţele din Irak s-au diminuat considerabil în raport cu anii 2006 şi 2007 însă sunt încă des întâlnite în ţară, care se confruntă cu o grabă criză politică şi tensiuni confesionale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite