Trei rachete au explodat în apropierea palatului prezidenţial din Afganistan. Preşedintele susţinea un discurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atacul are loc în prima zi al Eid al-Adha, după un nou weekend de negocieri fără rezultat între guvernul afgan şi insurgenţii talibani la Doha. FOTO AFP
Atacul are loc în prima zi al Eid al-Adha, după un nou weekend de negocieri fără rezultat între guvernul afgan şi insurgenţii talibani la Doha. FOTO AFP

Trei rachete, dintre care doar două au explodat, au căzut marţi dimineaţa în apropiere de palatul prezidenţial din Kabul. În timpul exploziilor, preşedintele afgan Ashraf Ghani susţinea un discurs cu ocazia sărbătorii Eid al-Adha, sărbătoarea musulmană a Sacrificiului, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne al Afganistanului, informează AFP.

Zgomotul a cel puţin două rachete, urmat de explozii, a putut fi auzit, marţi dimineaţă, în jurul orelor 08:00, de către jurnaliştii AFP. Acestea au survolat „zona verde" ultrasecurizată unde se află palatul prezidenţial şi mai multe ambasade, printre care misiunea Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), conform Agerpres. 

Preşedintele Ashraf Ghani putea fi văzut, la scurt timp după explozii, susţinând în direct un discurs televizat, în prezenţa a sute de responsabili afgani. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Mirwais Stanikzai, a informat, într-un mesaj transmis presei, că deocamdată nu a fost înregistrată nicio victimă.

„Duşmanii Afganistanului au lansat un atac cu rachetă în diverse locuri din Kabul. O rachetă a căzut în spatele moscheii Eid Gah, a doua în spatele centrului (comercial) Gulbahar şi a treia lângă (parcul) Chaman e Huzori", a precizat el.

Cele trei zone sunt situate pe o rază de circa un kilometru în jurul palatului prezidenţial, deja vizat de rachete de mai multe ori în trecut, cel mai recent în decembrie 2020.

Atacul are loc în prima zi al Eid al-Adha, după un nou weekend de negocieri fără rezultat între guvernul afgan şi insurgenţii talibani la Doha.
 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite