Taiwanul a cerut ajutor militar de urgență. Discuțiile ministrul taiwanez al Apărării cu SUA

0
Publicat:

Taiwanul a apelat, de urgență, la SUA, pentru a cere un ajutor militar în valoare de 500 de milioane de dolari. Ministrul taiwanez al Apărării, Chiu Kuo-cheng recunoaște că a purtat mai multe discuții, în acest sens, cu oficialii americani.

Taiwanul a cerut ajutor militar Statelor Unite FOTO Shutterstock
Taiwanul a cerut ajutor militar Statelor Unite FOTO Shutterstock

Chiu Kuo-cheng a dezvăluit, luni, că Taipeiul a purtat discuţii cu Statele Unite în legătură cu tipul de arme de care ar avea nevoie, în cazul în care Washingtonul decide să ofere respectivul pachet de ajutor militar de urgenţă, transmite EFE.

SUA plănuiește să trimită ajutoare

Potrivit agenţiei oficiale CNA, Chiu a declarat într-o sesiune a legislativului că administraţia preşedintelui american Joe Biden plănuieşte să trimită un pachet de ajutor militar Taiwanului, în valoare de 500 de milioane de dolari, printr-un program de urgenţă similar cu cel folosit pentru a ajuta Ucraina.

Chiu a spus că, din ianuarie, Taiwanul a purtat discuţii cu SUA pentru a decide de ce arme ar avea nevoie dacă Washingtonul ar hotărî să acorde pachetul, fără a oferi detalii suplimentare.

Anul trecut, SUA au anunţat un pachet de ajutor militar de 1,1 miliarde de dolari pentru Taiwan, care va ajuta insula să-şi consolideze sistemul de rachete şi radar.

Taiwanul este una dintre cele mai mari surse de conflict între China şi Statele Unite, în principal pentru că Washingtonul este principalul furnizor de arme al Taiwanului şi ar fi cel mai mare aliat militar al acestuia în cazul unui război cu gigantul asiatic.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite