Sunetele bizare din timpul căutărilor submersibilului Titan. „Bătăi auzite la intervale de 30 de minute” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă dezvăluire legată tragedia Titanului, submersibilul pierdut în adâncurile oceanului în urmă cu câteva luni, a fost adusă la lumină. Sunetele captate în timpul operațiunii de salvare au fost lansate ca parte a unui documentar nou, oferind o privire emoționantă asupra momentelor de speranță care au însoțit căutările disperate.

Submersibilul Titan FOTO Profimedia
Submersibilul Titan FOTO Profimedia

Echipa Royal Canadian Air Force, care a condus operațiunea de căutare și salvare, a furnizat înregistrările audio producătorilor filmului „The Titan Sub Disaster: Minute by Minute”, programat să fie difuzat în Marea Britanie, pe Channel 5 în zilele de 6 și 7 martie, potrivit BBC News.

Sunetele, descrise ca „bătăi auzite la intervale de aproximativ 30 de minute”, au alimentat speranța că echipajul și pasagerii ar fi putut supraviețui tragediei.

Cu toate acestea, analiza marinei americane a sugerat că sunetele ar fi putut fi fie zgomot oceanic, fie zgomot produs de alte nave de căutare, conform unui oficial citat de BBC.  Experții au ajuns la concluzia că o implozie a distrus submersibilul Titan „aproape instantaneu”, pasagerii neavând „nicio oportunitate de a cere ajutor”.

Tragedia Titanului a avut loc în iunie 2023, când submersibilul a pierdut contactul cu nava-mamă în timp ce se scufunda către epava Titanicului, la o adâncime de 4.000 de metri. În ciuda eforturilor intense de căutare și salvare, cei cinci pasageri de la bordul submersibilului nu au putut fi salvați.

Resturile submarinului, descoperite la o distanță de 488 de metri de epava Titanicului, la o adâncime de aproximativ 4 kilometri sub nivelul apei, au fost recuperate într-o operațiune coordonată de Paza de Coastă în iunie 2023.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite