SUA acordă un nou pachet de ajutor de un miliard de dolari Ucrainei

0
Publicat:

Secretarul de stat Antony Blinken, aflat într-o vizită surpriză la Kiev, a anunțat un nou ajutor din partea țării sale către Ucraina "în valoare totală de peste un miliard de dolari" pentru a face faţă invaziei ruse, relatează AFP, scrie Agerpres.

Antony Blinken FOTO: EPA-EFE
Antony Blinken FOTO: EPA-EFE

"Statele Unite s-au angajat să ofere Ucrainei mijloacele de a-şi scrie propriul viitor (...). Astăzi, anunţăm un nou ajutor în valoare totală de peste un miliard de dolari", a spus Blinken.

Secretarul de stat american a precizat, de asemenea, că noul pachet de ajutor american de un milliard de dolari va permite să ia amploare contraofensiva ucraineană împotriva Rusiei.

"Progresele în ceea ce priveşte contraofensiva în curs s-au accelerat în ultimele săptămâni şi acest nou ajutor îi va da un nou impuls", a subliniat oficialul american.

La rândul său, ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba i-a reamintit omologul său american că ajutorul primit de Ucraina nu este un act de "caritate", ci ajută "la înfrânarea agresiunii ruse", scrie Agerpres.

"Ajutorul american nu este un act de caritate. Astăzi, datorită partenerilor noştri, Ucraina înfrânează agresiunea rusă. Nu vom cere niciodată desfăşurarea de trupe americane în Ucraina", a precizat ministrul de externe ucrainean.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite