Stoltenberg: Toți aliații din NATO sunt de acord cu aderarea Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate statele membre NATO sunt de acord ca Ucraina să se alăture Alianței Nord-Atlantice, a dat asigurări secretarul general Jens Stoltenberg înainte de reuniunea aliaților din Grupul de Contact pentru Ucraina la baza Ramstein din Germania, relatează Sky News.

Jens Stoltenberg FOTO Arhivă
Jens Stoltenberg FOTO Arhivă

Potrivit lui Stoltenberg, odată cu încheierea războiului, Ucraina va trebui să ia măsuri pentru a descuraja noi atacuri din partea Rusiei.

Șeful NATO a făcut această declarație a doua zi de la vizita sa surpriză la Kiev, prima de la începutul invaziei ruse, unde a depus o coroană de flori în onoarea soldaţilor ucraineni căzuţi pe câmpul de luptă și s-a întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski.

Zelenski a insistat în cadrul conferinței de presă cu Stoltenberg ca Ucraina să primească, la summitul de la Vilnius, programat în iulie, invitația privind aderarea la NATO.

La rândul său, Stoltenberg a reiterat sprijinul NATO faţă de alăturarea Ucrainei în rândurile sale, dar s-a arătat prudent în privința avansării unui calendar de aderare, apreciind că prioritatea acum este ca armata ucraineană să câştige în fața forțelor armate rusești.

„Viitorul Ucrainei este în familia euro-atlantică, viitorul Ucrainei este în NATO. În acelaşi timp, obiectivul principal al Alianţei şi al membrilor săi este de a se asigura că Ucraina câştigă” în războiul declanșat de Vladimir Putin împotriva ei, a subliniat șeful Alianței Nord-Atlantice.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite