Statul Islamic confirmă moartea şefului propagandei jihadiste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gruparea jihadistă Statul Islamic a confirmat decesul şefului propagandei, la aproape o lună după ce Pentagonul a anunţat moartea acestuia într-un bombardament aerian în provincia Raqqa din Siria, transmite Reuters.

Un comunicat al grupării publicat luni pe internet îi aduce un omagiu lui Wa’il Adil Hasan Salman al-Fayad, cunoscut şi ca Abu Muhammad Furqan. În comunicat nu sunt precizate însă circumstanţele în care acesta şi-a pierdut viaţa.

La jumătatea lunii trecute, Pentagonul a anunţat că forţele coaliţiei sub comandament american l-au ucis al-Fayad pe data de 7 septembrie.

Potrivit oficialilor americani,  Wa’il Adil Hasan Salman al-Fayad  îndeplinea rolul de „ministru al informaţiilor“, supervizând producţia înregistrărilor video în care erau prezentate execuţii, acesta fiind, totodată, un important membru al consiliului de conducere al grupării jihadiste - Shura.

Pentagonul a precizat că atacul aerian a avut loc lângă oraşul Raqqa, capitala de facto a Statului Islamic, al-Fayad căzând victimă bombardamentului în timp ce se afla pe motocicletă, în apropiere de casa sa. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite