Statele Unite au spus că lansarea unei rachete balistice de către Coreea de Nord încalcă rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa: Arhiva Adevărul
Sursa: Arhiva Adevărul

Lansarea rachetelor balistice de la Phenian încalcă o serie de rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU. Acest lucru a fost anunţat miercuri, la un briefing de către purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

„În momentul de faţă nu avem informaţii detaliate despre această lansare specială, cu excepţia faptului că avem toate motivele să credem că a fost o lansare de rachete balistice. Aceasta, desigur, este o încălcare a diferitelor rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU”, a spus el.

Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC sau Coreea de Nord) a testat miercuri o rachetă hipersonică. Anterior, agenţia Yonhap, citând date de la Comitetul şefilor de stat major al Republicii Coreea, a informat că Phenianul a lansat, probabil, o rachetă balistică dintr-o instalaţie terestră spre Marea Japoniei.

Potrivit Gărzii de Coastă japoneză, racheta a căzut în Marea Japoniei. Locul căderii, conform estimărilor preliminare, se află în afara zonei economice exclusive a Japoniei. Ultima dată când RPDC a efectuat teste de rachetă a fost în octombrie 2021. Apoi a lansat un nou submarin cu rachete balistice.

„Conform informaţiilor pe care le avem, Coreea de Nord a lansat ieri o rachetă balistică. A fost lansată pe o traiectorie joasă, iar altitudinea sa de zbor nu a depăşit 50 km. Credem că aceasta este o nouă rachetă balistică pe care Coreea de Nord nu a mai lansat-o până acum. ”,  a declarat ministrul japonez al apărării, Nobuo Kishi.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite