Rude ale afro-americanului George Floyd, ţintele unui atac armat la locuinţa lor. O fetiţă de patru ani, atinsă de gloanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia unei strănepoate a lui George Floyd vizată de un atac armat la locuinţa sa FOTO captură via The Sun
Familia unei strănepoate a lui George Floyd vizată de un atac armat la locuinţa sa FOTO captură via The Sun

Strănepoata în vârstă de patru ani a afro-americanului George Floyd, mort în luna mai a anului trecut sufocat de genunchiul unui ofiţer de poliţie, a fost atinsă de gloanţe în urma unui atac asupra locuinţei familiei şi se recuperează în spital. Rănile, deşi serioase, nu i-au pus viaţa în pericol.

Arianna Delane, 4 ani, este fiica unei nepoate a lui George Floyd din partea unei surori şi a fost rănită  în timp ce dormea la locuinţa familiei din Houston, Texas. 

Trezită de durere, fetiţa a strigat „Tati, am fost lovită de gloanţe”. Arianna a  avut nevoie de operaţie după ce i-a fost perforat un plămân şi a suferit răni la ficat şi la coaste, a dezvăluit tatăl său care s-a implicat activ în acţiunile de protest de după moartea unchiului Floyd.

Familia suspectează un atac ţintit după ce a apărut public la protestele de după moartea afro-americanului şi a reacţionat la verdictul de vinovăţie a ofiţerului american  Derek Chauvin, cel care şi-a pus genunchiul pe gâtul lui Floyd, în timpul arestării.

La momentul atacului, în casă se aflau patru adulţi şi doi copii.Tatăl fetiţei a spus că fiica sa a sărit din pat şi a spus că fost lovită de gloanţe. Deşi grav rănită, viaţa Ariannei nu este în pericol.

Poliţia nu a dezvăluit un motiv al atacului şi nici nu a oferit o descriere a autorului, dar familia este convinsă că a fost un atac ţintit, pentru că membrii săi sunt cunoscuţi în urma participării la proteste şi declaraţiilor publice de după moartea rudei lor George Floyd şi condamnarea ofiţerului de poliţie care a sufocat-o în timpul arestării. Mai mult, aceştia ar şti cine ar fi trăgătorul.

Familia, inclusiv Arianna, a apărut la televiziunile americane şi a dat declaraţii după pronunţarea verdictului de crimă la care au ajuns juraţii americani.

George Floyd a murit la 25 mai 2020 la scurt timp după ce a fost reţinut de o echipă de poliţie în urma plângerii unui vânzător că bărbatul voia să plătească cu o bancnotă falsă de 20 de dolari. Moartea sa a stârnit un val masiv de proteste contra rasismului şi brutalităţii poliţiei în SUA şi alte părţi ale lumii, unele soldate cu violenţe, distrugeri şi moartea sau rănirea gravă a unor protestatari.

Cuvintele lui Floyd înainte de a-şi da suflarea „nu pot respira” au devenit sloganul protestelor contra brutalităţii excesive şi/sau nejustificate a poliţiei, iar unele oraşe americane au cerut desfiinţarea secţiilor de poliţie.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite