Șeful OMS a afirmat că suntem aproape de sfârșitul pandemiei Covid 19

0
0

Lumea nu a fost niciodată într-o poziție mai bună pentru a pune capăt pandemiei Covid-19, a transmis, miercuri, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, îndemnând țările să își continue eforturile împotriva virusului care a ucis peste șase milioane de oameni, conform Reuters.

OMS a avertizat totuși cu privire la posibilitatea unor viitoare valuri COVID Foto: Arhivă
OMS a avertizat totuși cu privire la posibilitatea unor viitoare valuri COVID Foto: Arhivă

"Nu am ajuns încă acolo. Dar se vede sfârșitul", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, reporterilor la o conferinţă de presă virtuală.

Aceasta a fost cea mai optimistă declarație venită din partea agenției ONU, de la începutul pandemiei până acum.

Virusul, care a apărut în China la sfârșitul anului 2019, a ucis aproape 6,5 milioane de oameni și a infectat 606 milioane, tulburând economia la nivel global și copleșind sistemele de sănătate.

Lansarea vaccinurilor și a tratamentelor au ajutat la stoparea severității bolii. Numărul de decese provocate de COVID-19 săptămâna trecută a fost cel mai scăzut din martie 2020, a raportat agenția ONU.

Cu toate acestea, țările trebuie să analizeze cu atenție politicile lor și să le consolideze pentru COVID-19 și a viitorilor viruși care ar putea apărea, a spus Tedros. El a cerut, de asemenea, vaccinarea  a 100% din populația aflată în grupurile de risc și continuarea testărilor.

OMS a avertizat totuși cu privire la posibilitatea unor viitoare valuri COVID.

Ne așteptăm să existe viitoare valuri de infecții, cauzate de diferite subvariante ale Omicron sau chiar de diferite variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare”, a spus epidemiologul principal al OMS, Maria Van Kerkhove.

Cazurile de variola a maimuței au fost, de asemenea, pe o tendință descendentă, dar Tedros a îndemnat țările să continue lupta.

Oficialii OMS au declarat luna trecută că focarul de variola maimuței ar putea fi stopat în Europa prin intensificarea vaccinării și a testării.

Ca și în cazul COVID-19, acesta nu este momentul să ne relaxăm sau să lăsăm garda jos.”

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite