Schimb de replici dure între preşedintele francez şi premierul britanic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele francez, Francois Hollande, i-a replicat premierului britanic, David Cameron, care a criticat fiscalitatea din Franţa, afirmând că „fiecare trebuie să fie responsabil de ceea ce spune", relatează AFP.

„Fiecare trebuie să fie responsabil de ceea ce spune, iar eu sunt. În momentul în care coeziunea europenilor trebuie să să fie puternică, eu nu voi face nimic care să afecteze acest lucru", a declarat el.

Marea Britanie ar fi foarte bucuroasă să-i primească pe francezii bogaţi, dacă Guvernul de la Paris impune un nivel de 75% al taxei pe venit pentru cei care câştigă peste un milion de euro anual, a declarat premierul britanic, David Cameron.

Cameron întinde „covorul roşu" pentru francezii bogaţi

Premierul britanic, David Cameron, a declarat că este gata „să întindă covorul roşu"' pentru întreprinderile care fug de impozitul din Franţa, declaraţie ce l-a determinat pe ministrul francez al muncii, Michel Sapin, să reacţioneze spunând, ironic, că s-ar putea „să ia apă" covorul.

„Nu ştiu cum s-ar putea întinde un covor roşu"' peste Marea Mânecii, el „riscă să ia apă", s-a amuzat marţi Sapin, după declaraţiile şefului guvernului britanic făcute în faţa unei adunări a liderilor de întreprinderi la Los Cabos (Mexic), pe marginea unui summit al G-20.

Cameron este familiarizat cu subiectul taxării bogaţilor, după decizia din martie a guvernului pe care îl conduce de a reduce nivelul celei mai ridicate trepte de impozitare pe venit, pentru cei care câştigă peste 150.000 de lire sterline, de la 50% la 45%.

Măsura Guvernului britanic a fost puternic criticată de sindicate şi opoziţie în Marea Britanie, dar a fost primită bine de participanţii la un eveniment pentru oameni de afaceri, desfăşurat în contextul summit-ului G20 din Mexic.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite