Sara Netanyahu i-a acuzat pe comandanții superiori ai IDF de tentativă de puci împotriva soțului ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soția prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, Sara Netanyahu, i-a acuzat pe șefii Forțelor Armate Israeliene (IDF) că ar fi încercat să comită un puci împotriva soțului ei, a informat Haaretz marți, citat de Jerusalem Post.

Soția premierului israelian Sara Netanyahu la o întâlnire cu familiile ostaticilor israelieni
Soția premierului israelian Sara Netanyahu la o întâlnire cu familiile ostaticilor FOTO EPA-EFE

Cu ocazia unei întrevederi avută săptămâna trecută cu reprezentanții familiilor ostaticilor din Fâșia Gaza, soția premierului israelian a repetat de mai multe ori că nu are încredere în ofițerii superiori ai IDF.

Pe lângă reprezentanții familiilor, ofițerii IDF colonelul în rezervă Varda Pomerantz, șeful Diviziei de ostatici, persoane dispărute și soldați răniți, precum și Gal Hirsch, o mamă îndoliată, au participat în numele Forumul ostaticilor și familiilor dispărute.

În cursul acelei conversații familiile au întrerupt-o pe Sara Netanyahu, punându-i în vedere că nu poate spune că nu are încredere în armată, având în vedere că de aceasta depinde soarta copiilor și familiilor lor.

Drept răspuns, Sara Netanyahu a clarificat faptul că această neîncredere nu se referă la IDF în ansamblu, ci îi vizează pe comandanții superiori. Ea a susținut cu vehemență că aceștia sunt interesați de un puci, o declarație asupra căreia a insistat în dialogul cu familiile ostaticilor israelieni.

Întâlnirea a avut loc la câteva zile după ce fiul premierului israelian, Yair Netanyahu, a lansat la rândul lui un atac asupra șefilor armatei israeliene. Sâmbătă, el a distribuit un videoclip în care șeful Statului Major Herzi Halevi, șeful Shin Bet (Agenția de Securitate a Israelului) Ronen Bar și fostul director al Direcției de Informații Militare Aharon Haliva erau calificați drept „eșecuri fatale”.

„Ce încearcă ei (șefii armatei) să ascundă? Dacă nu a existat nicio trădare, de ce le este atât de frică că partidele externe și independente vor verifica ce s-a întâmplat?", a scris el pe X.

În urma acestor evenimente, biroul Sarei Netanyahu a transmis: „De la începutul războiului, Netanyahu a lucrat din proprie inițiativă pentru familiile ostaticilor, familiile îndoliate, familiile celor uciși și toate cercurile asociate acestui război dificil și ajută cât de mult poate[...] În ciuda vocilor care încearcă să-i facă rău și să-i slăbească autoritatea, doamna Netanyahu își va continua activitățile în folosul celor care au fost răniți în război și se roagă pentru întoarcerea rapidă acasă a tuturor celor 120 de ostatici”.


În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite