Recep Tayyip Erdogan susţine că relaţiile cu Berlinul se vor îmbunătăţi după alegerile legislative din Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat sâmbătă că tensiunile cu ţările europene au drept cauză politica internă a Uniunii Europene şi că relaţiile cu Berlinul se vor îmbunătăţi după alegerile federale legislative din Germania, care vor avea loc în luna septembrie, relatează Reuters.

Relaţiile dintre ţările europene şi Turcia, stat membru al NATO şi candidat la aderarea la Uniunea Europeană, au fost tensionate după campania de epurare care a avut loc în Turcia după puciul eşuat de anul trecut, unele ţări europene exprimându-şi îngrijorarea în legătură cu amploarea epurărilor.

„Criticile din partea Europei au de-a face cu politica lor internă“, a afirmat Erdogan într-un discurs susţinut la Isparta, în vestul Turciei. 

„Franţa şi Austria au făcut asta înainte, iar acum vedem că Germania urmăreşte aceeaşi strategie. Cred că această situaţie se va îmbunătăţi după alegeri“, a mai spus Erdogan, făcând referire la alegerile din data de 24 septembrie, în urma cărora actualul cancelar, Angela Merkel, va încerca să obţină un nou mandat în fruntea Executivului de la Berlin.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite