Ratko Mladici ameninţă cu greva foamei: "Am făcut greşeala vieţii mele că nu m-am sinucis"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider al sârbilor bosniaci Ratko Mladici ameninţă că va intra în greva foamei şi va refuza să ia medicamente, dacă nu i se îndeplinesc câteva condiţii. Mladici cere să i se acorde asistenţă medicală, să i se plătească un avocat şi să i se permită familiei să îl viziteze, scrie un cotidian sârb.

"Am făcut greşeala vieţii mele pentru că nu m-am sinucis. Dar dacă sunt aici, cer să îmi fie îndeplinite solicitările, să îmi furnizaţi asistenţă medicală adecvată, un avocat şi să îi permiteţi familiei să mă viziteze. Dacă nu, voi înceta să îmi mai iau medicamentele pe care le am cu mine şi voi refuza mâncarea pe care mi-o aduceţi", a declarat Ratko Mladici după ce a sosit la Tribunalul Internaţional de la Haga.

Mladici a cerut TPI să îi plătească avocatul pentru că el nu dispune de banii necesari.

Potrivit cotidianului sârb, Mladici nu suferă de cancer, starea sa de sănătate precară fiind o consecinţă a două atacuri cerebrale - primul a avut loc în 1996, al doilea atac cerebral în 2008, fiind tratat la Academia Medicală Militară (VMA).

Potrivit ministrului sârb al Sănătăţii, Zoran Stankovici, "cererea lui Mladici este analizată": "Încercăm să formăm o echipă specializată de medici", a declarat Stankovici.

Cererea lui Mladici va fi înaintată TPI prin intermediul Consiliului Naţional de Cooperare cu Tribunalul de la Haga.

Avocatul său susţine că Mladici este pe moarte

Săptămâna trecută, avocatul lui Mladici, Miloş Saljici, a declarat că acesta este atât de bolnav încât ar putea să moară înainte de începerea procesului său la Tribunalul Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie.

"Starea sa de sănătate este alarmantă şi nu sunt convins că va trăi să vadă începerea procesului său", a spus Saljici.

Ratko Mladici este acuzat de crime de război comise în timpul războiului din Bosnia, inclusiv pentru masacrarea a 8.000 de bărbaţi şi băieţi musulmani, în oraşul Srebreniţa, în 1995.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite