Qatarul spune că uciderea unui membru al Biroului Politic al Hamas complică eliberarea ostaticilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de externe al Qatarului, șeicul Mohammed bin Abdul Rahman Al Thani, a subliniat că încercările de a ajunge la un acord care să ducă la încetarea focului vor continua.

Șeicul Mohammed bin Abdul Rahman Al Thani (stânga). Foto: Arhiva Adevărul
Șeicul Mohammed bin Abdul Rahman Al Thani (stânga). Foto: Arhiva Adevărul

Uciderea șefului adjunct al Biroului Politic al mișcării palestiniene Hamas, Saleh al-Arouri, a afectat negativ capacitatea Qatarului de a media între Israel și radicali în negocierile pentru eliberarea ostaticilor, a declarat șeful guvernului ;i ministr al Afacerilor Externe al Qatarului, șeicul Mohammed bin Abdul Rahman Al Thani.

„Ne confruntăm cu dificultăți în negocierile în curs pentru eliberarea ostaticilor. <...> Atacul asupra unui membru de rang înalt al Hamas complică medierea Qatarului în negocierile [între părțile în conflict]”, a spus premierul, la conferință de presă comună cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken, de la Doha.

În același timp, șeful guvernului qatarez a subliniat că 'ara sa va continua să interacționeze cu Israelul și cu Hamas și, de asemenea, va continua să încerce să ajungă la un acord care „va duce la eliberarea ostaticilor și la încetarea focului”.

Pe 2 ianuarie, șeful adjunct al mișcării radicale palestiniene, Saleh al-Arouri, a fost ucis în urma unui atac cu rachete al Forțelor Aeriene Israeliene asupra sediului Hamas, la periferia de sud a Beirutului. Atacul a avut loc în timp ce al-Arouri ținea o întâlnire cu comandanții militari. Alături de el, 6 persoane au murit, alte 11 au fost rănite. Liderul partidului șiit Hezbollah, șeicul Hassan Nasrullah, a spus că „crima israeliană nu va rămâne fără o pedeapsă echitabilă”. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite