Protest împotriva vălului musulman: trei bărbaţi mascaţi au încercat să intre în Parlamentul australian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Australia, trei bărbaţi, dintre care unul era costumat cu pelerina şi cagula organizaţiei americane rasiste Ku Klux Klan, iar altul cu niqab, purtat în mod obişnuit de femeile musulmane, au încercat să intre în clădirea Parlamentului. Se pare că cei trei încercau să obţină interzicerea vălului musulman.

Trei bărbaţi costumaţi, unul purtând o cască de motociclist, al doilea un niqab musulman, iar al treilea un costum al organizaţiei americane rasiste Ku Klux Klan, au protestat în faţa Parlamentului australian, împotriva vălului musulman. 

Luna aceasta, Parlamentul a decretat că oricine vizitează cu faţa acoperită clădirea în care îşi duce activitatea va trebui să stea într-o zonă delimitată din galeriile destinate publicului. Această decizie, anulată mai târziu, a dat naştere unei dezbateri naţionale foarte intense despre vălul islamic şi despre posibila discriminare a femeilor musulmane, notează BBC.

Luni dimineaţă, cei trei bărbaţi, care încercau să intre în clădirea Parlamentului, au fost întâmpinaţi de un agent de securitate care i-a informat că nu pot intra purtând o cască şi o glugă KKK. Presa locală i-a identificat pe cei trei ca fiind Sergio Redegalli, Nick Folkes şi Victor Waterson.

Mişcarea lor de protest, intitulată „Faceless/Fără chip“ pare că se opune purtării în public a burka sau a niqab-urilor şi susţine că „ideologia politică“ islamistă este contrară celei australiene.

Se pare că ţi se permite să-ţi acoperi toată faţa în Parlament, dacă eşti o femeie musulmană, dar niciun alt grup nu are asemenea privilegii“, a declarat Redegalli presei.

„Noi, ca bărbaţi, nu avem voie să ne acoperim faţa în Parlament“, a adăugat el.

Potrivit regulilor de securitate ale Parlamentului australian, femeile musulmane care poartă burka sau niqab au voie să intre în clădire, dar numai după ce şi-au arătat faţa la punctul de verificare.

Niqabul este veştmântul lung până în pământ în care doar ochii sunt descoperiţi, iar burka este aproape la fel, însă nu lasă descoperită nicio parte a corpului, nici măcar ochii, explică BBC.


Citeşte şi:

Numărul extremiştilor musulmani creşte în Germania

Peste 7.000 de extremişti musulmani ar putea exista în Germania până la sfârşitul acestui an estimează autorităţile de la Berlin, potrivit Associated Press. O mare parte din aceşti tineri ar urma să fie recrutaţi de grupările jihadiste din Irak şi Siria, se tem oficialii germani.

„Sunt feministă şi m-am convertit la Islam“ - o americancă susţine că religia musulmană este răspunsul la problema femeilor occidentale

„Islamul s-a dovedit a fi religia care se potrivea cel mai bine cu idealurile mele feministe“, susţine Theresa Corbin, o scriitoare din New Orleans (SUA). Femeia a povestit, pentru CNN, cum s-a convertit la Islam la puţin timp după atacurile din 11 septembrie 2001 şi cum i-a schimbat viaţa această decizie.

O creştină, condamnată la moarte prin spânzurare în Pakistan pentru că „a spurcat” apa musulmanilor

Aasiya Noreen, o femeie în vârstă de 43 de ani, a fost condamnată la moarte în Pakistan pentru blasfemie, după ce le-a sfidat pe femeile musulmane care i-au interzis să bea apă la un loc cu ele după o zi de muncă la câmp.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite