Numărul extremiştilor musulmani creşte în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 7.000 de extremişti musulmani ar putea exista în Germania până la sfârşitul acestui an estimează autorităţile de la Berlin, potrivit Associated Press. O mare parte din aceşti tineri ar urma să fie recrutaţi de grupările jihadiste din Irak şi Siria, se tem oficialii germani.

În prezent, aproximativ 450 de germani extremişti au decis să se alăture grupurilor radicale din Orientul Mijlociu. Cu toate acestea, numărul lor ar putea creşte considerabil este de părere Hans-Georg Maassen, şeful Agenţiei de Informaţii Interne BfV.

În Germania există la ora actuală 6.300 de membri aparţinând mişcării extremiste Salafist, un număr considerabil mai mare dacă îl comparăm cu anul 2011 atunci când existau 3.800 de membri.

„Este o creştere foarte rapidă şi alarmantă”, spune Hans-Georg Maassen.

Oficialul german atrage atenţia că tinerii musulmani sunt atraşi într-un mod puternic de Statul Islamic (ISIS) în special din cauza brutalităţii sale, acest grup terorist fiind considerat mult „mai autentic” decât Al-Qaeda.

„Există o legătură între evoluţia înregistrată de Statul Islamic în Irak şi creşterea numărului de extremişti musulmani din Germania. Ceea ce atrage foarte mult tinerii este brutalitatea, radicalismul şi rigoarea pe care le prezintă cel puţin ISIS”, spune Hans-Georg Maassen.

Germanul a mai precizat că cei mai mulţi tineri care sunt atraşi de grupurile extremiste se simt privaţi de anumite drepturi sau beneficii în societatea occidentală. Astfel, ei încearcă să îşi recâştige sentimentul de apartenenţă la un grup, precum şi să îşi contureze un scop în viaţă.

Se estimează că în jur de 450 de fundamentalişti islamici din Germania au ajuns în acest an în Siria şi Irak. Potrivit autorităţilor de la Berlin, majoritatea dintre ei sunt cetăţeni germani, iar aproximativ 30 la sută provin din state precum Turcia, Maroc şi Bosnia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite