„Progrese concrete” în discuţiile cu Iran, dar nu a fost încheiat niciun acord privind programul său nuclear

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma discuţiilor purtate între puterile mondiale şi Iran, la Geneva, nu s-a ajuns la un acord cu privire la programul nuclear realizat de conducerea de la Teheran, potrivit informaţiilor furnizate de diplomaţii prezenţi, citaţi de BBC.

Liderul politicii externe a Uniunii Europene, Catherine Ashton, a declarat într-o conferinţă de presă că există „progrese concrete, dar rămân diferenţe (n.r.- de opinie)”. Ashton a adăugat că discuţiile vor fi reluate pe 20 noiembrie.  

Ministrul de Externe al Franţei, Laurent Fabius, a declarat, anterior, că în urma cele trei zile de negocieri s-au încheiat fără a exista un acord comun. Surse diplomatice susţin că Franţa dorea condiţii mai dure pentru Iran. Fabius a declarat că discuţiile de la Geneva duc la posibilitatea ca pe viitor să aibă loc progrese evidente, deoarece pentru moment sunt anumite chestiune care urmează a fi rezolvate.

Cu toate acestea, membrii participanţi la discuţii consideră că au fost făcute progrese.

Una din propunerile înaintate este încetarea extinderii activităţii nucleare a Iranului în schimbul scutirii de sancţiunilor economice.

Preşedintele Iranului, Hassan Rohani, le-a cerut marilor puteri mondiale să nu piardă „o oportunitate excepţională” pentru a realiza un acord.

La negocierile de la Geneva participa Iranul, cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU (Statele Unite, Rusia, Marea Britanie, Franţa şi China) şi Germania.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite